Контрабандни цигари в чанта за лаптоп откриха митничарите на Лесово


2011-11-18

210 кутии контрабандни цигари, поставени в чанта за лаптоп и в три сака с лични вещи, откриха митничарите на митнически пункт /МП/ Лесово в шофьорската кабина на влизащ в страната ТИР с турска регистрация. Нарушителят е турски гражданин с инициали Е.Т. Контрабандистите на цигари използват все по-необичайни тайници за укриване на тютюневите изделия. Освен това разпределят контрабандните цигари в малки количества, но на много места по превозните средства, коментираха митническите инспектори на Лесово.
Други 80 кутии контрабандни цигари и 1,5 кг нарязан тютюн за цигари са иззети днес на МП Лесово от резервоара и седалките на лек автомобил с българска регистрация, управляван от 28-годишен български гражданин с инициали М.А. от гр. Ямбол.
Още 73 кутии контрабандни цигари са извадени от тайници зад задните стопове на друг лек автомобил с българска регистрация, шофиран от 23-годишния А.Е., също с адресна регистрация в гр. Ямбол.
7 260 къса /363 кутии/ контрабандни цигари и 1,5 кг тютюн са иззети от митническите инспектори на Лесово при извършените рутинни проверки през последните два дни .