Шест опита за контрабанда с цигари и месо пресякоха митничарите на Малко Търново и Лесово


2011-02-24

Шест опита за контрабанда с цигари и месо пресякоха митническите инспектори на Малко Търново и Лесово през последното денонощие. Задържани са 10 120 къса /506 кутии/ цигари без акзицен бандерол и 80 кг сурово телешко месо.
Нелегално пренасяното месо е открито в тайник в резервоара на лек автомобил с българска регистрация, който е пътувал от България за Турция през Митнически пункт Малко Търново. Тайникът е бил специално изработен с капак за достъп до него под задната седалка на колата, но е засечен от митническите инспектори при щателна проверка. Нелегалното месо е предадено на граничните ветеринарни власти и ще бъде унищожено, поради опасност от разпространение на зарази. Срещу шофьора на колата- 30-годишен български гражданин с инициали С. Д. от гр. Пазарджик е издаден акт за нарушение на Закона за митниците.
7 120 къса от иззетите контрабандни цигари също са открити в тайници на четири леки автомобила с българска регистрация. Три от колите са влизали в страната от Турция през Лесово, единият автомобил е пътувал през Малко Търново. И четиримата нарушители са български граждани и са санкционирани с актове по Закона за митниците.
Други 3 000 къса цигари без бандерол са иззети от багажното отделение на пътнически автобус, който е пътувал по редовен маршрут от Турция за България през Малко Търново. Цигарите са били укрити в черни найлонови торби. Никой от шофьорите и пътниците не е съобщил кой ги пренася, издаден е акт за митническо нарушение срещу неизвестен нарушител.